Personvern og Cookies

Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Det kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene. På dette nettstedet logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende. Vi bruker cookies hovedsakelig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysinger, som for eksempel innsamling, registering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse. Behandling av personopplysninger reguleres av personopplysningsloven.

Kystbygg AS er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for det formål som fremgår nedenfor. Det at Kystbygg AS er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er Kystbygg AS som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

 

Dersom Kystbygg AS velger et annet selskap som får ansvaret for å behandle personopplysninger, altså data om deg, så kaller vi det en databehandler. I de tilfeller vi benytter databehandlere skal vi sørge for at vi har inngått databehandleravtaler som regulerer hvordan databehandleren kan behandle data som blir tilgjengeliggjort. Standard for dette er at avtalen med databehandleren kun får behandle personopplysninger på Kystbygg AS vegne og til klart og tydelige definerte formål, slik forskriften om behandling av personopplysninger krever.

Cookies – hvordan fungerer det?

“Cookies” er en standard teknologi som de fleste nettsider benytter seg av i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne og gjør at vi kan se hva du trykker på, hvordan du navigerer på nettsiden, og hvordan innholdet på nettsiden presterer. Videre samler vi blant annet inn informasjon om navigasjon, tid for besøk og nettleser-versjon osv, dette for best mulig å tilpasse innholdet på vårt nettsted til deg som bruker. De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv.) er stilt inn til å godta cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.

Hvilke cookies benytter vi?

Google Analytics
Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på dette nettstedet. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere.

Hvordan slette Cookies?

Normalt sett er de fleste nettlesere stilt inn til å godta cookies. Vi gjør oppmerksom på at du kan slette cookies ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til cookies kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Hvis du vil fjerne informasjonskapsler(cookie) fra PCen, kan du bruke disse veiledningene:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/kb/278835#/en-us/kb/278835 
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=no 
Safari: https://support.apple.com/kb/PH17191?locale=no_NO 
Firefox: https://support.mozilla.org/no/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored 

Hvordan samler vi inn opplysninger om deg?

Det meste vi har av data om deg er data som generes når du bruker noen av tjenestene våre. Eksempler på dette kan være; sidevisninger og informasjon om din enhet (pc, mobil, nettbrett).

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene
Når du bruker tjenestene våre vil vi registrere den informasjonen om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør vi fordi vi da har mulighet til å forbedre brukeropplevelsen, tjenesteinnholdet, forbygge svindel og tilpasse innhold og annonser til ditt bruks- og interessemønster.

Hvordan bruker vi opplysningene vi har samlet om det deg?

Alle personopplysninger vi har samlet har vi samlet for å forstå og forbedre tjenestene og produktene våre, slik at du skal få den beste brukeropplevelsen på våre nettsteder. Kystbygg AS jobber kontinuerlig med å gi deg som bruker en best mulig opplevelse av våre tjenester som enhver tid er tilgjengelig. For å kunne gjøre det så bruker vi blant annet personopplysninger vi har samlet inn.

– Til statisitkk og å forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle nettstedene våre.

Hvordan blir disse opplysningene delt?

I noen tilfeller deler vi opplysninger også med samarbeidspartnere som bruker opplysningene til å formidle målrettet innhold og eller tilbud gjennom sine tjenester. Vi inngår da avtaler som begrenser adgang til bruk av opplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning.

Om det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Vi kommer ikke til å dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

Retting og sletting av personopplysninger

Våre analyse- og tredjepartsverktøy

Kystbygg AS benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt. Vi benytter Google Analytics, hvor vi blant annet måler antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Statistikk om brukere og trafikk blir som oftest brukt og anvendt i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person

Om barns personvern

Kystbygg AS ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 år.

Om barn under 15 år likevel har gitt oss personopplysninger, vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere personvernerklæringen for Kystbygg AS sine tjenester, for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedene. Når vi oppdaterer personvernerklæringen, vil den nye erklæringen bli publisert på nettstedene 14 dager før endringene iverksettes. Vi vil informere om endringene i de tjenestene som berøres.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om Personvernerklæringen, kan du kontakte oss på:

E- post: post@kystbygg.com

 

Sist Oppdatert: 16.10.2019

Kystbygg AS

Varbergveien 19
4371 EGERSUND


51490028
post@kystbygg.com

Pin It on Pinterest